Helsingin luonnontieteiden lukio

Helsinkiin valmistui kesällä 2023 uusi luonnontiedelukio. Viisikerroksisessa uudisrakennuksessa on tilaa jopa 900 lukiolaiselle ja sijainti aivan Kumpulan kampuksen yhteydessä mahdollistaa entistä tiiviimmän yhteistyön Yliopiston ja lukion välillä.

Helsingin luonnontiedelukio eli ”Hellu” on erityistehtävälukio, jonka luonnontiedelinjalla painottuvat biologia, fysiikka, kemia ja maantiede. Koulussa on myös yleislinja.

Uusien tilojen tavoitteena on ollut luoda turvallinen, terveellinen ja joustava oppimisympäristö. Rakennusmateriaalina on käytetty paljon puuta, joka on ilmaston kannalta kestävä ja ekologinen vaihtoehto. Puuta on käytetty monipuolisesti myös rakennuksen sisustamisessa.

Tilojen joustavuus on otettu huomioon myös luonnontiedeluokkien kalustuksessa. Ekologisuus näkyy materiaalivalinnoissa, jotka ovat sekä terveellisiä että kestäviä. Huolellisesti suunnitellut ja toteutetut työpisteet kestävät aikaa ja antavat parhaat mahdolliset puitteet oppilastöille ja opiskelulle.

VISULab laboratoriokalustemallistoon pohjautuvat OPPILab kalusteet on suunniteltu kestämään vaativassakin käytössä vuosikymmeniä.

OPPILab vetokaapit tarjoavat turvalliset olosuhteet laboratoriotöille. Kuvassa oikealla OPPILab Study työskentelykaapit ja vasemmalla liikuteltava vetokaappi OPPILab Teach Pro. Sen läpinäkyvien sivujen ja taustan ansiosta opetusta tai oppilastyöskentelyä pystyy seuraamaan myös vetokaapin ympäriltä. Joustava IV-yhde ja pyörät mahdollistavat vetokaapin siirtämisen halutulle paikalle.

Mallistostamme löytyy myös muita luonnontiedeluokkiin räätälöityjä malleja, joihin pääset tutustumaan lisää tästä.

Kehyslasiovelliset tarjotinkomerot tuovat säilytykseen tehokkuutta ja järjestelmällisyyttä. Tarjottimien värit ja määrät valitaan yksilöllisesti säilytystarpeiden mukaisesti.

Mallistomme tarjoaa myös kemikaalien säilytykseen tarkoitetut kemikaali- ja reagenssikaapit.

Opettajanpöydässä on monipuoliset varustelumahdollisuudet, kuten vesipiste, turvapaneeli sekä erilaiset alakalusteet. Pöytä on saatavilla myös sähköisesti korkeussäädettävänä. Kuvan pöydässä sivulla lisäksi alas taittuva aputaso.

Pöydän materiaalina on haponkestävä umpilaminaatti kuten muissakin kohteen työskentelypisteissä.

Koko luonnontieteiden oppimisympäristö valmistelutiloineen ja varastoineen voidaan suunnitella OPPILab kalusteilla. Mallisto on vapaasti muunneltavissa kohteen asettamien vaatimusten ja tarpeiden mukaisesti.

Visu Kaluste tarjoaa tarpeen mukaan myös kalustesuunnittelua. Arkkitehtejä varten mallistosta on saatavana Archicad-objektit, ne löydät Suunnittelijalle-osiostamme. Asiantuntijamme auttavat mielellään sopivien ratkaisujen valinnassa.

Ota rohkeasti yhteyttä,
suunnitellaan yhdessä sopivat ratkaisut!

visu@visu.fi

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.