Tarina

Yli sadan vuoden kokemus kalustevalmistuksesta

Visun kalustevalmistuksen juuret juontavat vuoteen 1894, jolloin Tampereen Höyrypuuseppä Karl K. Tallqvist aloitti valmistamaan tyylihuonekaluja ja muita erikoiskalusteita.

Vuonna 1924 nimi muuttui Höyrypuuseppä Oy:ksi ja yritys oli tekemässä mm. eduskuntatalon sisustustöitä. Tehtaan toiminta alkoi nykyisellä paikalla Visuvedellä vuonna 1944 kun yhtiön omistajat perustivat Visuvesi Oy:n.

Laboratoriokalusteiden valmistus alkoi 1930–1940-luvulla ja tehdas sai tehtäväkseen valmistaa Suomen ensimmäiset rakennushallituksen tyyppihyväksymät vetokaapit. Visuvesi Oy saavutti nopeasti paikkansa maamme johtavana laboratoriokalusteiden valmistajana tinkimättömän laatunsa ansiosta.

Vuonna 2011 Suomenselän Jauhemaalaus Oy laajensi toimintaansa ostamalla VISU-kalustemalliston ja tuotannon Visuvesi Oy:ltä. Suomenselän Jauhemaalaus Oy oli tehnyt pitkään yhteistyötä Visuvesi Oy:n kanssa valmistaen korkeaa laatutasoa vaativien kalusteiden metallirungot pintakäsittelyineen.

Synergiaetua samalta saarelta

Vuonna 2015 Visu Kaluste Oy irtautui omaksi yhtiökseen jatkaen saman perheen omistuksessa, ja keskittyen entistä enemmän laboratoriokalustemalliston kehittämiseen. Kalustevalmistus tapahtuu edelleen läheisessä yhteistyössä Suomenselän Jauhemaalaus Oy:n sekä Suomen Levy Oy:n kanssa, jotka sijaitsevat samalla tehdasalueella.

Vuonna 2020 Fanison Oy:n kanssa toteutuneen yrityskaupan ansiosta Visu Kaluste Oy voi tarjota asiakkailleen kalustekokonaisuuksien lisäksi myös laboratorioiden ja puhdastilojen ilmanvaihdon säätöjärjestelmät.

Innostavia ympäristöjä tieteelle ja tutkimukselle

Tunnuslauseemme mukaisesti tavoitteemme on tulevaisuudessakin toteuttaa laadukkaita ja moderneja laboratorioympäristöjä kaikille asiakkaillemme. Panostamme jatkuvasti tuotekehitykseen ja kehitämme tuotteitamme ja osaamistamme alan erityispiirteet ja teknologian kehitys huomioon ottaen. Meille on tärkeää tuoda markkinoille yhä laadukkaampia ja innovatiivisempia tuotteita jatkuvasti kehittyvän tutkimustyön ja opiskelun tarpeisiin.

Perheyrityksessämme arvot ovat kiteytetty alkamaan V I S U -sanan kirjaimin: Vastuullinen, Innostava, Sinua varten, Uudistuva. Uskomme ammattitaitoon ja laadukkaaseen asiakaspalveluun ja näiden avulla pidämme myös jatkossa kiinni maineestamme laboratorioiden asiantuntijana ja luotettavana toimittajana.

Ota rohkeasti yhteyttä,
suunnitellaan yhdessä sopivat ratkaisut!

visu@visu.fi

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.