Medisiina D, Turku

Turun Kupittaan kampuksella, yliopistollisen keskussairaalan tuntumassa sijaitseva Medisiina D on monikäyttäjärakennus, joka sisältää lääketieteen opetus-, tutkimus- ja diagnostiikkatiloja. Medisiina D:n tiloissa eri laboratoriotoiminnat, kuten erikoiskemia, kliininen mikrobiologia sekä patologia ja genetiikka kohtaavat.

Medisiina D yhdistää eri terveydenhuollon laitokset, kuten esimerkiksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ja Turun yliopiston sekä ammattikorkeakoulun tiiviisti yhteen. Terveydenhuollon keskittäminen yhteen paikkaan mahdollistaa muun muassa patologian ja kliinisen mikrobiologian erikoisalojen prosessien helpottamisen sekä tuo huomattavia kustannussäästöjä. 

Medisiina D -uudisrakennushanke alkoi vuonna 2015. Hankkeessa oli mukana useita eri tilaajia, käyttäjiä, suunnittelijoita sekä rakentajia. Kaikki päätökset tehtiin yhdessä, jotta lopputuloksesta saatiin mahdollisimman monikäyttöinen ja joustava. Hankkeessa huomioitiin kaikkien eri käyttäjien tarpeet. Hanke valmistui vuonna 2018. 

”Annoimme käyttäjille mahdollisuuden osallistua niin suunnitteluun kuin tuotteiden valintaan, sillä asiakkaalla oli korkea vaatimustaso koskien esimerkiksi kliinistä laboratoriotoimintaa. Visu Kalusteen laajasta tarjonnasta löytyi juuri sopivat tuotteet Medisiina D:n tutkimuslaboratoriotiloihin ja tarkatkin toiveet olivat toteutettavissa”, kertoo rakennuttajapäällikkö Kimmo Mäkelä.

Kahdeksankerroksisen Medisiina D:n tiloista noin kolmannes on laboratorioita. Kalusteissa on huomioitu turvallisuuden ja korkean laadun lisäksi erityisesti ergonomia, mikä näkyy mm. sähkösäätöisissä työpisteissä ja vetokaapeissa.

Viereisessä kuvassa Medisiinan laboratorioita varten suunniteltu VISU moduuli, joka on itsenäinen, liikuteltava, valmiiksi varusteltu kalusteyksikkö. Modulaarinen järjestelmä mahdollistaa tilojen joustavan käytön tarpeiden muuttuessa.

”Visu Kaluste Oy tarjosi meille kattavan ja toimivan paketin koskien Medisiina D hanketta. Tarjouksessa oli kohdillaan niin hinta kuin laatu. Vakuutuimme Visu Kalusteen kyvystä toimittaa kattava tilaus aikataulun mukaisesti ja käyttäjätkin olivat tyytyväisiä toimitettuihin mallikalusteisiin.”

Ota rohkeasti yhteyttä,
suunnitellaan yhdessä sopivat ratkaisut!

visu@visu.fi

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.