Boliden Harjavalta

Harjavaltaan Teollisuuskadun varrelle valmistunut uusi laboratorio on merkittävä satsaus työympäristön turvallisuuteen ja toimivuuteen. Siellä suoritettavien analyysien perusteella ohjataan koko kuparin ja nikkelin tuotantoprosessia.

Uudisrakennuksen myötä laboratoriotilat laajentuivat aiemmasta 700 neliöstä 1700 neliöön. Visu Kaluste Oy valittiin toimittajaksi sekä laboratoriokalusteille että vetokaapeille, ja kokonaisuus suunniteltiin huolellisesti yhdessä käyttäjien kanssa vastaamaan Bolidenin tarpeita.

Vetokaappeja löytyy uusista tiloista yhteensä yli 60. Jokainen on suunniteltu ja varusteltu tarkasti kohteen asettamien vaatimusten mukaisesti. Kuvassa erikoisvalmisteiset vetokaapit elektrolyyttien parissa työskentelyyn.

Kohteessa toteutettiin paljon erilaisia tuote- ja materiaaliratkaisuja. Kuvassa matalan työtason vetokaappeja polypropeenitasoilla ja sisätilan verhouksilla.

Kokonaistoimitukseen sisältyi myös paloturva- ja kemikaalikaapit, näistäkin osa räätälöidyillä ratkaisuilla.

Kohteen yksi erityispiirre ovat räätälöidyt lämpölevyvetokaapit erillisellä bunsenpolttimen kohdepoistolla sekä poistoilman kanavapesurilla. Vetokaappia kehitettiin prototyypin kautta yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Vetokaapin viereen on asetettu apteekkarimallin kemikaalikaappi.

Kohteen laboratoriotilat ja vetokaapit on varustettu Fanison ilmanvaihdon säätöjärjestelmällä. Helppokäyttöisen järjestelmän tuomia etuja ovat käyttäjäturvallisuuden parantuminen sekä merkittävä energiansäästö kun ilmaa poistuu vetokaappien kautta vain todellisen tarpeen mukaan.

Fanison säätöjärjestelmistä voit lukea lisää täältä.

Uunihuoneessa vetokaappien tasot ovat lähes metrin syvyisiä. Laboratorioiden työtasot ovat pääosin hapon- ja kemikaalinkestävää umpilaminaattia.

Kalustus on muokattavissa VISULab – järjestelmän mukaisesti. Modulaarinen järjestelmä mahdollistaa kalusteyksikköjen siirtämisen, vaihtamisen ja lisäämisen helposti ja nopeasti käyttötarpeiden muuttuessa.

Ota rohkeasti yhteyttä,
suunnitellaan yhdessä sopivat ratkaisut!

visu@visu.fi

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.