Åbo Akademi ja Turun yliopisto, Aurum

Turkuun yliopistonmäelle noussut Aurum-rakennus on Åbo Akademin luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan sekä Turun yliopiston kemian laitoksen uusi koti.

Aurumin 20 000 m² yhteiskäyttörakennuksesta noin kolmannes on kemian ja luonnontieteen laboratoriotiloja. Visu Kaluste Oy valikoitui toimittajaksi sekä laboratoriokalusteille että vetokaapeille ja pääsimme siten valmistamaan yrityksemme tähän asti suurinta projektia. Käyttäjät olivat mukana tilojen suunnittelutyössä alusta alkaen.

Laboratoriokalusteiden modulaarinen konsepti lisää tilojen joustavuutta käyttötarpeiden vaihdellessa. Kohteessa tunnusomaista ovat isot laboratoriotilat, joissa vetokaapit ja erityisesti Aurumia varten suunnitellut keskiryhmät vuorottelevat.

Fanison ilmanvaihdon säätöjärjestelmä yhdistettynä VISU vetokaappeihin mahdollistaa turvallisen ja energiatehokkaan työskentely-ympäristön.

Aurumista löytyy yli 300 vetokaappia, joista kaikki on varusteltu käyttäjien toiveiden mukaisesti. Valokuvassa esimerkkinä vetokaapit matalalla työskentelytasolla, mikä mahdollistaa korkeiden laitteiden tai koejärjestelyjen käyttämisen vetokaapin sisällä. Kohteesta löytyy lisäksi mm. pesurivetokaappeja sekä erilaisia suojakaappeja. Työergonomia toteutuu erityisesti sähköisellä korkeussäädöllä varustetuissa vetokaapeissa.

Sähkösäätöä löytyy vetokaappien lisäksi myös keskiryhmistä, joissa tasoja voi säätää erikseen käyttäjien ja työskentelyn asettamien tarpeiden mukaan.

Ergonomian ja muuntojoustavuuden lisäksi kalusteiden suunnittelussa erityistä huomiota on kiinnitetty materiaalivalintoihin, joissa toteutuu sekä turvallisuus että ekologisuus. Ekologiset arvot ohjasivat vahvasti rakennushanketta kaikissa sen vaiheissa, ja kestävän kehityksen mukainen ajattelu näkyy myös laboratoriokalusteissa, jotka on valmistettu ja suunniteltu kestämään ja muuntautumaan rakennuksen mukana. Tunnustuksena ympäristöasioiden kokonaisvaltaisesta huomioimisesta Aurumille onkin myönnetty Breeam-sertifikaatti Excellent-arvosanalla ensimmäisenä yliopistorakennuksena Suomessa.

Aurum on moderni arkkitehtuurinen kokonaisuus, jonka tilava, valoisa ja linjakas ilme näkyy myös sinne suunnitelluissa laboratoriotiloissa. Uudet tilat antavat hienot puitteet opiskelun ja huippututkimustyön tarpeisiin vuosikymmeniksi eteenpäin.

Ota rohkeasti yhteyttä,
suunnitellaan yhdessä sopivat ratkaisut!

visu@visu.fi

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.