VISU Greenline+

Käyttäjäturvallisuuden ja energiatehokkuuden innovatiivinen käyttöjärjestelmä

VISU Greenline+ on ennennäkemätön vetokaappien käyttöjärjestelmä. Kyseessä on innovaatio, joka mullistaa vetokaappien energiatehokkuuden ja asettaa käyttäjäturvallisuuden täysin uudelle tasolle.

TAUSTATIETOA VETOKAAPPIEN KÄYTÖN HAASTEISTA
• Monesti vetokaapin nostoluukku jää auki päivän päätteeksi, jolloin energiankulutus moninkertaistuu.
• Nostoluukku on työskennellessä tarpeettoman ylhäällä, koska käyttäjä ei voi visuaalisesti havaita turvallisen työskentelyn rajoja tai energiankulutusta, jolloin asiaan reagointi on käytännössä mahdotonta nykyisen tekniikan avulla.
• Käyttäjät vaihtuvat, ja sovituilla käytännöillä on taipumus inhimillisesti unohtua. Asiaa ei koeta tärkeäksi, jos sen merkitystä ei voi havaita.

Ratkaisun yleisesittely

Järjestelmän ydinajatuksena on opastaa ja ohjata käyttäjää oikeaoppiseen vetokaapin nostoluukun operointiin intuitiivisesti ilman erityistä koulutusta tai muistuttelua. Oppiminen tapahtuu käytön mukana.

Suorana hyötynä on käyttäjän parannettu turvallisuus ja energiansäästö, jotka alkavat välittömästi ja pysyvästi. Järjestelmä näkyy käyttäjälle vetokaapin sivuprofiilissa hohtavana värivalo-opastuksena.

Järjestelmä koostuu kolmesta pääkomponentista: AutoClose, VisualGuide ja Uusi Käyttäjäpaneeli, sekä näiden älykkäästä integroinnista osaksi Visu-vetokaappia sekä Fanison-säätöjärjestelmää. Tälle edistykselliselle ratkaisulle on haettu kansainvälisiä patentteja.

AutoClose

Vetokaapin nostoluukku sulkeutuu automaattisesti, kun vetokaappia ei käytetä. Tällöin säästyy energia, sillä vetokaapin imu pienenee vastaavasti. AutoClose toiminta käynnistyy läsnäolotunnistimen perusteella, toiminnon viive on säädettävissä. Käyttäjä voi halutessaan tauottaa ominaisuuden pois käytöstä. Nostoluukku on varustettu esteen havaitsevalla sensorilla, jolloin automaattinen laskeutuminen ei aiheuta vaaratilanteita. Nostoluukkua käytetään käsin ja innovatiivisesta rakenteesta johtuen tämä on erityisen kevyttä ja miellyttävää.

VisualGuide

Vetokaapin pystyliukuprofiilissa on informatiivinen visuaalinen opastus, jolla lisätään käyttäjäturvallisuutta sekä ohjataan käyttäjää säästämään energiaa. Vetokaapin nostoluukkua liikutettaessa sivuvalo opastaa käyttäjää asettamaan luukun turvalliselle tasolle. Järjestelmä on älykäs ja se osaa ennakoida ilmavirran riittävyyttä sekä tarkentaa arviota mahdollisten muutosten perusteella.

Värien selitykset:

  • Vihreä = Normal, suositeltu luukun työskentelykorkeus, ilmavirta on riittävä käyttäjän suojaamiseen, mutta toisaalta energiatehokas, koska luukku on auki vain kohtuullisesti.
  • Keltainen = Economy, Luukku on suositeltua enemmän auki, jolloin energiaa kuluu enemmän. Ilmavirta on kuitenkin riittävä käyttäjän suojaamiseksi.
  • Punainen = Alarm, Ilmavirta ei riitä käyttäjän suojaamiseksi.
  • Poikkeavan värinäön käyttäjiä varten tilatieto ilmoitetaan myös järjestelmän näytöllä sekä audiohälytyksin.

Käyttäjäpaneeli Fanison FHI 380

Värinäyttö: Informoi järjestelmän tilasta
– Normaalikäytössä ei tarvita erillistä käyttöohjetta.

Hätätilannepainike, imu asetetaan täydelle teholle.

Ilmanvaihdon säästötila.
– Voidaan käyttää esim. vetokaapin sisään tulevien konstruktioiden rakentamisen aikana.

Audiohälytyksen vaimennus.

AutoClose tauotus.

Vetokaapin sisävalon ohjaus ja automatiikka.

Miksi Greenline+ ?

  • Edelläkävijyys – Patentoitu uutuus teitä varten
  • Työturvallisuus nykyaikaan
  • Elinkaaritaloudellisuus
  • Pienentää toiminnan hiilijalanjälkeä
  • Luo alustan huippusuorituksille

Ota rohkeasti yhteyttä,
suunnitellaan yhdessä sopivat ratkaisut!

visu@visu.fi

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.